Activiteiten

BierProeven: een 5-tal proeverijen per jaar, degustatieavonden telkens met gastspreker. We bespreken verschillende brouwerijen en bierstijlen, vergelijken de smaken en proeven traditioneel de kerst-en winterbieren in december. Het onderwerp van de spreker is zeker niet beperkt tot de brouwerijwereld maar richt zich ook naar punten van algemene interesse.
Bierbrouwen: een vereniging die biercultuur promoot moet natuurlijk bewijzen dat men de daad bij het woord kan voegen. Elk jaar brouwen we eenmalig 5000 liter AYMON , een ros-blond bier van hoge gisting met een uniek “single hop” concept.
Volkstheater: het netwerk van Dendermondse socioculturele verenigingen wordt gesteund met de medeorganisatie van een specifieke AYMON all-in toneelavond door het “Derremons Volkstheater “.
Fietstocht / fotozoektocht: gedurende de zomervakantie wordt gedurende 2 maand een fietszoektocht georganiseerd voor leden en symphatisanten met bezoek aan typische volkscafé’s en blindproeven van een aantal bieren.
Jubileum BierCultuur Kwis: elke 5 jaar organiseren we een biercultuur kwis waar niet alleen parate kennis gekoppeld wordt aan biercultuur maar waar ook blindproeven en kruiden een belangrijke inbreng hebben.
BierCulturele uitstap: de leden en partners worden elk jaar uitgenodigd om een dag-uitstap te doen met de bus naar een brouwerij of bierfestival. Deze uitstap wordt steeds gecombineerd met een begeleid bezoek met gids aan een stad of museum.
Buitenlands Week-end: ondanks het gegeven dat Belgie het bierparadijs op aarde is, wensen we ook de buitenlandse bieren en brouwerijen te ontdekken. Steeds onder begeleiding van een lokale gids hebben we o.a. volgende steden bezocht: Londen, Strasbourg, Dublin, Lille, Edinburgh, Amsterdam, Barcelona, Boedapest en Praag.

Sitemap • Activiteiten
Huidig Werkjaar >>
Ros Beiaard BierProevers © 2008 • TerugTop